Συμβουλευτικές υπηρεσίες και προμήθειες για τη βιολογική γεωργία

AgriShop

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια ενθουσιώδης ομάδα από άτομα εξειδικευμένα στο χώρο της βιολογικής γεωργίας και της ανάπτυξης προϊόντων. Η ομάδα μας λειτουργεί από την Ελλάδα και την Ελβετία με σκοπό να διαθέσει υψηλής ποιότητας ελληνικά βιολογικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές και να καλύψει τις ανάγκες των νέων και υφιστάμενων βιοκαλλιεργητών, αλλά και των καλλιεργητών με «ανησυχίες» για τη μετάβασή τους σε καλλιεργητικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής, σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας.

Η συνεχής παρουσία μας δίπλα, τόσο στους παραγωγούς, όσο και στους καταναλωτές, μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας με ευελιξία, ταχύτητα και ακρίβεια. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από τη εύφορη ελληνική γη, και η βιολογική γεωργία να αποτελέσει ξανά μια ενθαρρυντική και προσοδοφόρα απασχόληση για τους παραγωγούς.

Η Ιστορία μας

Η ιδέα να ιδρυθεί η ANYFION ξεκίνησε το 2010 από την επιθυμία να δοθούν λύσεις σε ζωτικά προβλήματα για τον αγροτικό τομέα. Ειδικότερα, για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων στην περιοχή της Αργολίδας, όπου η σταθερά πτωτική τάση των τιμών των καλλιεργούμενων προϊόντων καθιστούσε τη γεωργία ασύμφορη. Το όραμά μας ήταν να παρέμβουμε στον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές στα βιολογικά προϊόντα με το να:

Αναζητήσουμε νέες αγορές στο εξωτερικό
Αγοράσουμε προϊόντα «κατευθείαν από το χωράφι»
Εξασφαλίσουμε δίκαιες τιμές για τους παραγωγούς

Πολύ σύντομα πετύχαμε τους πρωταρχικούς μας στόχους και δημιουργήσαμε ένα δίκτυο παραγωγών με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου να παραδίδουμε υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα σε αγορές του εξωτερικού.
Επί του παρόντος, δοκιμάζουμε νέες εμπορικές ιδέες για τη θέσπιση νέων κανόνων στο δίκαιο εμπόριο.


Αξίες

Για να πετύχουμε τους στόχους μας και να εξασφαλίσουμε την επιτυχία στην επιχείρησή μας, μένουμε πιστοί στις βασικές μας αξίες:

Bιωσιμότητα μέσω μακροπρόθεσμων εταιρικών σχέσεων και καινοτόμων σχεδίων

Δίκαιη μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα – παραγωγοί, εργαζόμενοι, εταίροι, καταναλωτές

Προώθηση της βιολογικής γεωργίας και ενός υγιούς περιβάλλοντος

Δραστηριότητες

Η ομάδα μας συμμετέχει και επιβλέπει όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας: παραγωγή, επεξεργασία, logistics, μάρκετινγκ και πωλήσεις.

Έτσι, εγγυόμαστε μια ομαλή και επιτυχή διαδικασία, με σκοπό οι καταναλωτές να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η Ομάδα

Γιώργος Στεργίου

Διευθύνων Σύμβουλος και από τους ιδρυτές
george.stergiou@anyfion.gr

Learn More

Raphael Sacher

Head of Projects
raphael.sacher@anyfion.gr

Learn More

Βαγγέλης Κυριάκου

Επικεφαλής γεωπόνος
vagelis.kyriakou@anyfion.gr

Learn More

Δημήτρης Αγγέλαινας

Υπεύθυνος Παραγωγής
dimitris.aggelainas@anyfion.gr

Learn More

Νίκος Προύντζος

Marketing & Επικοινωνία
nikos.prountzos@anyfion.gr

Learn More

Μάριος Αγγελόπουλος

Γεωργικές Υπηρεσίες
marios.aggelopoulos@anyfion.gr

Learn More

Αθανασία Σαββάτη

Γεωπόνος
athanasia.savvati@anyfion.gr

Learn More

Ιωάννης Χατζόπουλος

Λογιστική
ioannis.chatzopoulos@anyfion.gr

Learn More

Αναστασία Μπινιάρη

Βοηθός Παραγωγής
anastasia.mpiniari@anyfion.gr

Learn More

Παραγωγοί

Είμαστε περήφανοι για τη στενή και ειλικρινή συνεργασία με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παραγωγών. Η σχέση αυτή, βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και αφοσίωση, έχει οδηγήσει στη μεγάλη γκάμα εξαιρετικών προϊόντων που προσφέρει η ANYFION.
Οι παραγωγοί μας έχουν υιοθετήσει τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, με ορισμένους από αυτούς να την ασκούν για περισσότερα από 20 χρόνια. Τόσο ο θετικός αντίκτυπος της ANYFION όσο και η πίστη στη βιώσιμη γεωργία οδήγησαν πρόσφατα αρκετούς παραγωγούς να στραφούν από τη συμβατική στη βιολογική γεωργία.
Είμαστε έτοιμοι να πληροφορήσουμε και να συμβουλεύσουμε νέους παραγωγούς, αλλά και υπάρχοντες, με κίνητρο είτε την στροφή τους στη βιολογική καλλιέργεια, είτε την ένταξή τους σε καινοτόμα σχέδια παραγωγής. Επιπλέον είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις παραγωγών για συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, όπως στην εγκαθίδρυση νέων καλλιεργειών ή στη διάθεση υφιστάμενων προϊόντων στην αγορά.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Σκοπός του πειραματικού αγρού της ANYFION, στον οποίο εφαρμόζονται οι αρχές της Syntropic Farming, είναι να μελετηθεί κατά πόσο μπορεί η συγκεκριμένη καλλιεργητική τεχνική να έχει θετικά αποτελέσματα και στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Συγκεκριμένα, η συγκαλλιέργεια των εσπεριδοειδών με διάφορα δασικά φυτά, θάμνους, οπωροφόρα αλλά και ετήσιες καλλιέργειες, μπορεί να έχει σε επίπεδο αγρού, πολλαπλά οφέλη. Η αύξηση της βιοποικιλότητας είναι η βασική στρατηγική, η οποία επιτυγχάνεται ακατάπαυστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το κάθε είδος ξεχωριστά, και σύμφωνα με το βιολογικό του κύκλο και τη φυσιολογία του, συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, στη λειτουργία των μικροοργανισμών εντός αυτού, στη βελτίωση του μικροκλίματος και της διατήρησης της εδαφικής υγρασίας, στη προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα ακραία φαινόμενα, στην προστασία από τους εχθρούς και τις ασθένειες που προσβάλλουν τα εσπεριδοειδή και στην ελαχιστοποίηση (αν όχι μηδενισμό) των εισροών που απαιτούνται (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά, αρδευτικό νερό).
Όλες οι παραπάνω παράμετροι θα μετρηθούν, θα αξιολογηθούν και θα συγκριθούν με το συνήθη τρόπο καλλιέργειας εσπεριδοειδών, τη μονοκαλλιέργεια. Επίσης θα μετρηθεί η πρόσοδος που μπορεί να έχει η καλλιεργούμενη γη ανά στρέμμα, στα δύο διαφορετικά συστήματα (syntropic farming / μονοκαλλιέργεια). Η βιωσιμότητα αυτού του πρωτότυπου συστήματος καλλιέργειας εσπεριδοειδών είναι το βασικό ζητούμενο.


Ας συνεχίσουμε τη συζήτηση

Επικοινωνία